: : Особистості Волинської обласної Малої академії наук

 Волинська обласна МАН  | Головна сторінка  | Всі особистості  |


Моренко Олена Андріївна
Моренко Олена Андріївна

Слухачка секції медицини Волинської обласної МАН, учениця 11 класу

Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1

У Волинській обласній Малій академії наук почала навчатись у 2015 році, відвідую секцію медицини. На обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт  в 2016 році захищала наукову роботу на тему: «Вплив біологічно-зворотнього зв’язку на психо-фізіологічний стан дітей з синдромом дефіциту уваги та гіперактивності».

У цьому ж році зайняла І місце в ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та ІІІ місце у ІІІ етапі. Наукові керівники: Мотузюк Олександр Петрович, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварини СНУ імені Лесі Українки, Качинська Тетяна Валеріївна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварини СНУ імені Лесі Українки.

Участь у наукових конкурсах регіонального та всеукраїнського рівнів, зокрема у конкурсі MAH України, дали можливість оволодіти базовими навичками наукового дослідження, обробки результатів i ведення наукової дискусії.

Участь у науковій школі з нейрофізіології та біохімії на 6aзi лабораторії для молоді «Хlab», яка проводилась з 08 по 16 жовтня 2016 року у м. Геттінгені (Німеччина), стала шансом здобути принципово новий досвід експериментальної роботи з можливістю використання сучасного обладнання та набуття знань з нейрофізіології під час лекцій знаних німецьких вчених.

Оленка впевнена, що отримані вміння зможе ефективно використати в Україні у подальших дослідженнях та під час оволодіння професією лікаря-невролога у недалекому майбутньому.



(c) 2011 Відділення обчислювальної техніки і програмування ВО МАН