: : Особистості Волинської обласної Малої академії наук

 Волинська обласна МАН  | Головна сторінка  | Всі особистості  |


Вахрамєєв  Борис Олександрович
Вахрамєєв Борис Олександрович

Вахрамєєв  Борис,  слухач секцій мистецтвознавства, історії України Волинської обласної МАН,  учень 11 класу Луцької гімназії №21  імені   Михайла Кравчука.

  1. Інформація про навчання в Малій академії наук, напрям науково-дослідницької діяльності:

Слухач Волинської обласної Малої академії наук у 2012-2015р.р, (відділення історії – секція «Історія України» та відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – секція «Мистецтвознавство»). Тематика науково-дослідницьких робіт:  секція «Історія України» - «Валентин Мороз – історична постать на зламі епох (друга половина ХХ – початок ХХI століття)» (2013 р.); «Суспільно-політична діяльність Валентина Мороза (друга половина ХХ – початок ХХI століття)» (2014 р.). Секція «Мистецтвознавство»:  «Художньо-образна символіка придорожніх хрестів Волині» (2013 р.); «Домінантні мотиви орнаментики, вишивки та ткацтва Любешівщини» (2014 р.).

2. Творчий і науковий доробок:

            Є лауреатом VІ Всеукраїнської виставки-фестивалю «Обдаровані діти України»  (2013 р), учасником Міжнародної учнівської науково-практичної конференції «Україна очима молодих» (16-18 квітня 2013 р.).

 На ІІ етапі (обласного) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Волинського відділення МАН України у 2012-2013 навчальному році у секції «Мистецтвознавство» зайняв ІІ місце. У 2013-2014 навчальному році у цій же секції зайняв ІІІ місце. В тому ж 2013-2014 навчальному році зайняв ІІ місце у секції «Історія України».

Тричі – у 2011, 2012 та 2013 році займав ІІ місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської олімпіади з історії. У 2012 році був нагороджений дипломом управління освіти Луцької міської ради за кращий результат виступу в індивідуальному рейтингу міського турніру юних істориків.

До сфери інтересів учня також входить правознавство. У 2012 зайняв ІІІ місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської олімпіади з правознавства. У 2012 та 2013 році він був нагороджений дипломом управління освіти Луцької міської ради за кращий результат виступу в індивідуальному рейтингу міського турніру з правознавства та дипломом ІІІ ступеня у ХІ Всеукраїнському турнірі юних правознавців у 2013 році.

У 2014 році нагороджений дипломом управління освіти Луцької міської ради «Учень року – 2014» у номінації «Кращий у галузі учнівських дискусій». Нагороджений стипендією благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» на 2014-2015 навчальний рік.

3. Інформація про наукове керівництво, а також про людей, яким завдячує особа на шляху самопізнання і самовизначення:

            Науковий керівник у секції «Історія України» Волинської обласної МАН - Разиграєв Олег Володимирович, кандидат історичних наук

            Науковий керівник у секції «Мистецтвознавство» Волинської обласної МАН – 2012-2013 р. Семенюк Інна Борисівна, 2014 р. - кандидат мистецтвознавства Коменда Ольга Іванівна.

4. Захоплення:

Історія України, мистецтво та культура рідного краю, правознавство, література.

5. Філософія індивідуального успіху, кредо життя, етичні принципи, світогляд тощо:

Опора на власні сили, взаємодопомога і чесна конкуренція. Повага до здібних.

6.  Плани на майбутнє: Стати студентом Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка. Здобуття професії за уподобанням і фахом.

 



(c) 2011 Відділення обчислювальної техніки і програмування ВО МАН